Over ons

Over ons

Uitvaartverzorging Van Essen

Wij zijn Wouter en Gerda van Essen. Samen met ons team verzorgen wij sinds 2001 uitvaarten in Putten en op de Veluwe. Wij hechten waarde aan persoonlijke contacten. U heeft te maken met één uitvaartleider gedurende de hele periode, bijgestaan door eigen personeel voor assistentie. Onze medewerkers zijn geselecteerd op hun betrokkenheid en betrouwbaarheid.

De veelvuldige contacten tussen het moment van overlijden en de begrafenis leiden samen tot een persoonlijke en stijlvolle uitvaart, waarbij de wensen van de overledene en de nabestaanden centraal staan. Tijdens de regelgesprekken zullen veel mogelijkheden aangegeven worden. De inbreng van de nabestaanden zal, zoveel als mogelijk is, ingepast worden.

Wat kunt u vooraf regelen?

Uw wensen vastleggen

Als u nog midden in het leven staat lijkt het een grote en soms ook wel enge stap om al na te denken over het levenseinde en wat de persoonlijke wensen rond uw uitvaart zijn.

Maar het kan rust geven om er nu alvast over na te denken en dingen vast te leggen; voor u zelf maar ook voor de mensen die achterblijven.

Gesprek

Iedere uitvaart is uniek. Misschien weet u zelf al heel goed wat u zou willen of wellicht wilt u eerst graag horen wat de verschillende mogelijkheden zijn. Wij komen graag bij u langs om u hier meer over te vertellen en samen met u uw wensen vast te leggen.

Laatste wilsbeschikking

Wij hebben een ‘laatste wilsbeschikking’ die u in kunt vullen. Hierin kunt u aangeven wat uw wensen zijn rond uw overlijden en de uitvaart. Het geeft uw nabestaanden rust en duidelijkheid als zij alles moeten regelen.

Kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart kunnen nogal uiteenlopen, afhankelijk van uw wensen en bijvoorbeeld de begraafplaats van uw keuze. Wilt u graag weten wat de kosten zijn aan de hand van uw wensen, dan kunnen wij u vrijblijvend hierover informeren aan de hand van uw wensen. Maakt u hiervoor gerust een afspraak met ons.

Wat moet u doen

als er iemand overleden is?

Wanneer er iemand overlijdt zal er heel veel geregeld moeten worden en komt er veel op de nabestaanden af. Het is fijn als iemand daar zelf ook al over nagedacht heeft en zaken vast heeft gelegd, dat scheelt veel werk. Maar dat is niet het belangrijkste. In de eerste plaats is het zaak dat u de tijd heeft om afscheid te nemen en verdriet te hebben. Dat mag niet onder sneeuwen in alle zaken die geregeld moeten worden! En iedereen doet dat op zijn of haar eigen manier. Daar willen we dan ook alle ruimte aan geven omdat we geloven dat dit een belangrijk onderdeel is van het hele rouwproces!

Wie moet u waarschuwen?

Na een overlijden dient als eerste een arts gewaarschuwd te worden i.v.m. een verklaring van natuurlijk overlijden. Direct daarna kunt u contact met ons opnemen via ons telefoonnummer (0341) 370 615. Wij zullen dan op zo kort mogelijke termijn een afspraak met u maken om uw wensen door te spreken omtrent de begrafenis, vaak al direct na het overlijden, ook ’s nachts.

De laatste verzorging

Als wij bij u komen na een overlijden zullen wij met u bespreken wat de wensen zijn rond het verzorgen van de overledene. Zeker als u thuis bent is er alle ruimte om dit zelf te doen hoe en wanneer u dat wilt. De dames uit ons team kunnen u daarbij helpen. Bent u in een ziekenhuis, verpleeghuis of hospice dan overleggen we dit samen met u met het medisch personeel. Wij verzorgen voor u de aangifte van overlijden bij de plaatselijke gemeente.

De opbaring

Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van een opbaring in de thuissituatie. Daarvoor hebben wij de materialen voorhanden, of u nu een eenvoudige opbaring wenst, een complete rouwkamer of zelfs een opbaring op het eigen bed. Als er een thuisopbaring is en er misschien veel bezoek aan huis komt, kunnen wij kosteloos voor een koffiezetapparaat en het benodigde servies zorgen. Wij hebben diverse kisten op voorraad. Zo nodig kunnen wij kisten naar uw wens bestellen. Daarna zullen we alles doornemen op weg naar de uitvaart. Te denken valt aan rouwdrukwerk, condoleance en de uitvaart. Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij u adviseren maar we werken zo dat het gaat zoals bij de overledenen en nabestaanden past.

Begrafenis

De begrafenis

De uitvaart kan plaatsvinden vanuit een door u gewenste kerk of aula of ander gebouw. U kunt zelf kiezen wie u wilt dat de uitvaart ceremonieel zal leiden. In het geval u bij een kerk of gemeente hoort is het gebruikelijk dat de voorganger deze taak op zich neemt. Bent u dat niet en wilt u toch een herdenkingsdienst houden kunnen wij hiervoor ook iemand benaderen die hierin gespecialiseerd is. Tijdens de uitvaart kan het dragen van de kist uiteraard door familie of vrienden gebeuren, maar het kan ook door ons verzorgd worden, waarbij wij gebruik maken van een jonge dragers ploeg, die eventueel ook stijlvol op de schouders kunnen dragen.

Na de begrafenis

Direct na de uitvaart is er gelegenheid om nog te condoleren en als u wilt een maaltijd te gebruiken met familie en betrokkenen.

Begraafplaatsen

U bent vrij om zelf een begraafplaats te kiezen.Iedere begraafplaats heeft zijn eigen regels en gebruiken wat betreft het al dan niet kiezen van een graf. Wij kunnen u hier over informeren als u dat wenst.

Crematie

Wij willen u ook terzijde staan als u kiest voor een crematie. Bij een crematie zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om een eventuele condoleancegelegenheid of afscheidsbijeenkomst op een plaatselijke locatie te houden. Daarna wordt de overledene, al dan niet onder begeleiding van naaste familie, naar het crematorium wordt gebracht. Een andere mogelijkheid is dat de gehele plechtigheid in het door u te kiezen crematorium plaats vindt. Voor een crematie wordt veelal gekozen voor een crematorium in de regio.

In onze regio zijn dat: Crematorium Rusthof (Amersfoort), Crematorium Heidehof (Apeldoorn) en Crematorium Olandhorst (Lelystad). De verschillende crematoria hebben allemaal hun eigen ambiance en mogelijkheden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de verschillende websites, welke u kunt bezoeken middels onderstaande knoppen.

Vervoer

Voor het vervoer van de overledene zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunnen wij onze eigen rouwauto’s gebruiken. Deze zwarte Lincoln is stijlvol, tijdloos en statig, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals onze grijze Lincoln Eagle, of een witte rouwauto. Ook traditioneel vervoer is mogelijk, zoals een koets met naar keuze met 2, 4 of 6 paarden er voor. Voor het vervoer van kinderen zijn er ook mogelijkheden buiten de traditionele rouwauto, zoals een speciaal ingerichte en aangepaste Fiat 500.

van-essen-begrafenisverzorging-vervoer-1
Afscheidhuis-Relinquenda-6